Hotet mot det norra skogsbältet

LIVSVIKTIGT KOLFÖRRÅD

Det norra skogsbältet sträcker sig runt hela vår planet och är i vetenskaplig mening ett enda ekosystem. I de boreala skogarna, lagras lika stora mängder kol som i de tropiska skogarna tillsammans. Men en kombination av avskogning, klimatförändringar och skogsbränder är på väg att utveckla en veritabel klimatbomb. När skogen skövlas eller brinner upp återförs kolet till atmosfären i form av växthusgasen koldioxid. Om vi ska lyckas begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader, enligt Parisavtalet, måste vi skydda det norra skogsbältet och låta fler träd stå kvar.

2010 skrev regeringarna i norr – Ryssland, Kanada, Sverige och Finland, men tyvärr inte USA –  på ett avtal om att bevara det norra skogsbältet. Men nu behöver vi handling, inte vackra ord. Vi har ännu inte förlorat slaget om dessa skogar, och med din hjälp har vi en ärlig chans att skydda dessa livsviktiga skogar.

Skogarna och alla dess invånare behöver dig. Ge din gåva idag.